Herstel succesverhalen en podcasts

podcast

Over Herstel Aflevering #1 - Introductie Sjors en Ruben
AFSPELEN

Sjors en Ruben hebben elkaar leren kennen tijdens de cursus 'Herstellen Doe Je Zelf' die ze bij Mediant Hengelo in 2018 hebben gevolgd. Na de laatste bijeenkomst waren ze nog lang niet uitgepraat over dit onderwerp. Ze vervolgen het gesprek met uiteenlopende gasten die ervaring hebben met de GGZ vanuit verschillende invalshoeken en rollen.

 

Over Herstel | Aflevering #2 - David dé Dijksman
AFSPELEN


David is ervaringswerker bij Mediant in Enschede. In deze aflevering vertelt hij hoe hij op dit punt is gekomen aan de hand van zijn herstelverhaal. Hoe kun je omgaan met depressies en verslaving? Wat hebben veelvuldige opnames met hem gedaan? Hoe is hij gevormd tot de persoon die hij vandaag is? En hoe kan hij daar anderen mee helpen? Daarover en meer gaan Sjors en Ruben in gesprek met David.

 

Over Herstel | Aflevering #3 - Robbert Noordhoek
AFSPELEN


Robbert is De Doortrapper. Onder deze naam coacht en begeleidt hij mensen met een vorm van autisme of ADHD. Individuele gesprekken en fysieke activiteiten vormen onderdeel van een uitgebalanceerd hulpverleningstraject gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt. Robert vertelt over zijn pad naar ervaringsdeskundigheid. Over onderprikkeling en overprikkeling. Waar hij achter is gekomen op een berg in Tibet. Hoe hij zijn onderneming is gestart en waarom zijn fiets daar een rol in speelt.

 

Over Herstel | Aflevering #4 - Maarten
AFSPELEN


Maarten is ervaringswerker bij FACT team jeugd in Enschede. We hebben het onder andere over een samenloop van omstandigheden die een gezondere levensstijl heeft bewerkstelligt. Hoe je inzichten kan krijgen via hulpverlening. De waarde van een cursus zoals 'Herstellen doe je zelf'. Hij vertelt over het inzetten van zijn ervaring met Autisme en depressies en hoe beweging en muziek kunnen helpen om te ontspannen.